Speech van Paul Brandt bij Single geluk – Zo doe je dat! van Alexandra Heering

Speech van Paul Brandt bij Single geluk – Zo doe je dat! van Alexandra Heering

Lieve Alexandra, beste vrienden en familie van haar, namens uitgeverij Brandt heet ik u van harte welkom bij de presentatie van Single geluk – Zo doe je dat! Ik dank de ouders van Alexandra voor het openstellen van dit werkelijk prachtige huis – ik loop hier bij wijze van spreken al meer dan vijftig jaar aan voorbij op de gracht, maar pas als je zo’n monumentaal pand van binnen ziet begrijp je de betekenis van het begrip Gouden Eeuw pas goed!

Single geluk, dit is niet het eerste boek van Alexandra. Ze schrijft tenslotte aan de lopende band biografieën voor particulieren, maar dit is toch even andere koek. Het is het meest persoonlijke boek dat zij schreef; weliswaar geen autobiografie, maar wel een onderwerp dat haar na aan het hart ligt: het single zijn. En bij toeval, of misschien niet bij toeval, klopte zij precies een jaar geleden aan bij een uitgever die toen net zelf single was geworden, die haar later in contact bracht met de redacteur die dit project mede begeleid heeft, Annemiek Heinen, ook al single. Ja, u weet het nog niet, maar langzaam maar zeker veroveren wij singles de wereld, en Single geluk is ons handboek, en Alexandra vanaf vandaag – dat wist zij ook nog niet – onze goeroe. Daar is zij het zelf overigens vast niet mee eens: vanaf het begin heeft zij duidelijk gemaakt dat zij beslist niet tegen andere levensvormen is dan het single zijn, maar wilde zij het misverstand wegnemen dat je als single niet compleet zou zijn, of een half leven zou leiden. Gewoon, door de voordelen ervan in kaart te brengen. Me dunkt, 272 pagina’s voordelen, een kloek boek, en het is dat we hadden afgesproken nu te willen verschijnen, anders had Alexandra er met gemak nog 100 pagina’s bij geschreven. Tot mijn eigen schrik realiseerde mij trouwens dat als ik een boek zou willen uitgeven over de voordelen van getrouwd zijn, het A. behoorlijk lastig zou zijn om een auteur te vinden, en B. het waarschijnlijk een verdraaid dun boekje zou worden.

Single geluk daarentegen is uitbundig, veelzijdig, enthousiasmerend, verrijkend – dat zie je alleen al aan de veelheid van onderwerpen die Alexandra de revue laat passeren: sociaal leven, romantiek, seks en erotiek, wonen, carrière, kinderen, zelfontplooiing, soloreizen, vakantie en feestdagen, spiritualiteit.

Wat mij persoonlijk het meest is bijgebleven, is dat het zwaartepunt om gelukkig te zijn altijd bij jezelf ligt, dus ook in een relatie. Als je hele bestaan erop leunt dat een ander jou gelukkig moet maken, ben je niet alleen onverantwoord kwetsbaar, maar doe je ook jezelf tekort, en heb je blijkbaar je eigen kracht en vitaliteit nog niet ontdekt. Alleen daarom al is een periode van single zijn eigenlijk heel essentieel voor je persoonlijke ontwikkeling.

Namens alle singles dank je voor dat inzicht, Alexandra, en voor al die honderden andere inzichten die je ons biedt. Ik vind het een belangrijk boek, het is zeer helder en toegankelijk geschreven, en ik weet zeker dat je iedere single die dit boek in handen krijgt, er oprecht een gelukkiger mens mee maakt.


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Saskia Hausel  - publiciteit
saskia@uitgeverijbrandt.nl

Karin Ruigrok - publiciteit
karin@uitgeverijbrandt.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Elianne Nijborg - verkoop binnendienst
elianne@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt