Speech van Paul Brandt bij De hippe vegetariër van Isabel Boerdam

Speech van Paul Brandt bij De hippe vegetariër van Isabel Boerdam

Lieve Isabel, beste vrienden en familie van Isabel, namens uitgeverij Brandt heet ik u van harte welkom bij de presentatie van De hippe vegetariër – Van een luie zondagochtend tot feest op zaterdagavond. Het is het eerste boek van Isabel, dus ook dat feit vieren we vandaag.

Toen ik ruim een jaar geleden een eerst afspraak had met Isabel, legde zij dit fullcolour proposal op tafel, inclusief foto’s en opmaak, en een volledige inhoudsopgave. Die dame weet wat ze wil, was mijn eerste gedachte, en ook: ze laat het niet alleen bij woorden, maar gaat ook echt aan de slag. Nou, dat had ik goed gezien, want die twee gedachten bleven zich herhalen bij ieder telefoontje of mailtje van Isabel in de daaropvolgende volgende maanden waarin we met de productie van het boek begonnen. Of ik zeg nu wel ‘we’ omdat een van mijn collega’s en/of ik daar normaal gesproken een sturende rol in hebben, maar ik moet inderdaad toegeven: bij Isabel kan er maar één iemand aan het roer staan, en die heet in alle gevallen Isabel. Geloof me of niet, maar ik zeg dit echt zonder ironie, want wanneer ik zie dat zij met de goede mensen komt aanzetten, en er positieve energie en daadkracht is, dan heb ik juist dáár vertrouwen in en hoef ik niet per se de mensen in te schakelen die ik toevallig ken. Isabel kwam met Suze Swarte voor het boekontwerp – geweldig natuurlijk, ook haar betrokkenheid en talent - , met fotograaf Julia Pelealu – kijk zelf maar welke kracht en kleur er in haar beeldtaal zit -, met Bodil Jane voor de sprankelende tekeningen, en Catering van het Land voor de oogstrelende foodstyling. Vervolgens liet Isabel ons zien hoe je dat doet, publiciteit maken voor een boek – jullie hebben vast gemerkt dat er ongekend veel media-aandacht voor Isabel en haar boek is -, en inmiddels daagt zij ons hoofd Verkoop uit dat zij via haar netwerk misschien wel meer boeken kan verkopen dan hij aan de boekhandel. Tenminste, nadat ze eerst even een marathon gelopen heeft, en haar reguliere werk heeft gedaan voor Ketchum. Tot slot mag u drie keer raden wie deze boekpresentatie georganiseerd heeft. Duidelijk dus dat Isabel in alle opzichten een ideale auteur is, die niet gaat zitten wachten op een succes, maar er zelf ook  helemaal voor gaat.

Dat doet ze nu met het boek, en eerder al met haar blog Dehippevegetariër.nl waarin ze haar overtuiging om geen vlees te willen eten niet bracht als een bozige boodschap, of als een aanklacht, maar juist als een blije boodschap, en een inspiratie: moet je eens kijken hoe lekker je kunt eten als vegetariër, en hoe fit en gezond je je voelt. Daarom, Isabel, heb ik zeer veel waardering niet alleen voor wat je doet, maar ook voor de manier waarop je dat doet, altijd stralend en met 100% inzet. Ik feliciteer je met je eerste, werkelijk prachtige boek, en ik ga er stilletjes vanuit dat het maken ervan smaakt naar méér, zodat we in de toekomst nog veel meer boeken samen kunnen maken, dat wil zeggen: een soort van samen.


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt