Roanne van Voorst

Roanne van Voorst

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010 debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Haar non-fictie boek De beste plek ter wereld - Leven in de sloppen van Jakarta verscheen begin 2016.


Roanne van Voorst is te boeken voor lezingen via sprekersbureau ZijSpreekt.

  • Geen angst meer voor angst – een inspirerende lezing over hoe je angsten kunt leren beheersen, overwinnen en op je best kunt presteren in stressvolle situaties. Roanne deelt de lessen die zij leerde van de beste high-risk sporters ter wereld met het publiek, en mensen kunnen direct met de tips aan de slag.
  • Leven in een sloppenwijk – een ontroerend en persoonlijk verhaal over de lange tijd dat Roanne in een van de armste en gevaarlijke sloppenwijken van Jakarta woonde, en de lessen die ze daar leerde over armoede – en het leven.
  • De werking van armoede – waarom blijven arme mensen arm? Waarom mislukken zoveel ontwikkelingsprojecten? Roanne geeft antwoord op deze en andere vragen over armoede op een levenidige en toegankelijke manier.
  • Kijken als een antropoloog: irrationeel gedrag verklaard. In al haar werk gebruikt Roanne een antropologische blik en benadering. Door zich lange tijd onder de mensen te begeven die ze onderzoekt (Roanne mengde zich onder meer onder Inuitjagers op Groenland, tussen sloppenwijkbewoners in Jakarta, en tussen bergbeklimmers en andere high-risk sporters), kan ze schijnbaar irrationeel gedrag verklaren. In deze lezing deelt Roanne enkele verrassende vondsten met het publiek, en leer je zelf kijken als een antropoloog.

 

 De beste plek ter wereld

De beste plek ter wereld

Leven in de sloppen van Jakarta

‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’

  • Prijs: € 17,50
Alles onder controle

Alles onder controle

Hoe high-risk sporters angst overwinnen

Zelfhypnose, visualisatie, angst-analyse: de geïnterviewden beproefden de meest effectieve strategieën om angst te overwinnen.

  • Prijs: € 17,50
Lief van je

Lief van je

Lief van je is een ontluisterende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen, over liefde en kameraadschap, en over eenzaamheid en geheimen. 

  • Prijs: € 18,50,-

Roanne van Voorst

Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt