Ristorante Da Gigino

Lekker eten en het Italiaanse familieleven

Een kookboek en keukentafelboek ineen!
Overzicht boeken

Saskia Schmitz Hans de Kort

Ristorante Da Gigino

Aan tafel met Familie in Sorrento

In Italiaanse families vervult eten een belangrijke rol. Eenmaal aan tafel komen de verhalen los en worden lief en leed met elkaar gedeeld; het is de leukste manier van samenzijn met je familie. Dat heeft ook de Nederlandse Saskia Schmitz ervaren toen zij in de jaren tachtig woonde bij de familie Esposito van ristorante Da Gigino in Sorrento, gelegen aan de Golf van Napels.

In dit kleurrijke, verhalende kookboek deelt Schmitz met ons wat zij in Italië geleerd, gezien en geproefd heeft, niet alleen op culinair gebied maar ook wat betreft de vele familietradities. Vergezeld door fotograaf Hans de Kort geeft ze ons een uniek kijkje in de keuken van ristorante Da Gigino. Ook neemt ze ons mee door Sorrento en omgeving, en mogen we aan tafel bij de familie thuis. Ristorante Da Gigino is veel meer dan alleen een kookboek met gerechten van een karakteristiek familierestaurant: het geeft ons een prachtig en intiem beeld van het Italiaanse familieleven, de nostalgie naar vervlogen tijden en de rijke cultuur van de regio.

Blader door een fragment.


Ristorante Da Gigino

Ga mee naar Sorrento!

Specificaties

 • Titel: Ristorante Da Gigino
 • Auteur: Saskia Schmitz
  Hans de Kort
 • Formaat: 19 x 23,5 cm
 • Uitvoering: Hardcover
 • Ontwerp: Martien Holtzappel
 • Fotografie: Hans de Kort
 • Omslagbeeld: Hans de Kort
 • Omvang: 176 blz.
 • Prijs: € 25,-
 • NUR: 442
 • ISBN: 978 94 92037 08 4

In de media

 • 'Een prachtig en intiem beeld van het Italiaanse familieleven. Wat een prachtig en heerlijk boek!' - Elegance


  'De lievelingsrecepten van de familie Esposito, persoonlijke verhalen en prachtige foto's waarbij je heerlijk kunt wegdromen. Ristorante Da Gigino is meer dan alleen een praktisch kookboek vol handige tips en achtergrond; je krijgt er ook spontaan zin in vakantie van.' - De smaak van Italië


  'Da Gigino is meer dan een kookboek met gerechten van een familierestaurant. Het neemt je in geuren en kleuren mee naar Sorrento en laat je verliefd worden op de streek en haar keuken. Superboek!' - Jamie Magazine


  'Een kleurrijk kookboek vol met schitterende, levendige foto's, recepten om van te watertanden en bijzondere verhalen. Over Da Gigino, maar ook over (familie)tradities, over de beste ingrediënten, bijzondere ervaringen en de mooiste plekken aan de kust.' - Lees de hele recensie op Ciao Tutti.


  'Heel soms overkomt het je. Je krijgt een boek in handen en boem, het is liefde op het eerste gezicht! Het gebeurde mij toen ik het pakje met Ristorante Da Gigino, aan tafel met familie in Sorrento openmaakte. Een prachtboek dat je blij maakt!' - Lees de hele recensie op Italieblog.


  Hoe komt de pizza Margherita aan haar naam? Saskia Schmitz vertelt het in radioprogramma Wekker wakker.

Lees hier een fragment


Wat is Spritz?

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere.

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere. Je kunt je nu focussen op één punt: de tekst wordt woord voor woord gepresenteerd, op een snelheid die je zelf kiest. Zo kun je sneller lezen en het is minder vermoeiend voor je ogen, zeggen de bedenkers van deze tool. Waarom Spritz? Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.

Waarom Spritz?

Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.Saskia Schmitz

Saskia Schmitz

Saskia Schmitz (1960) werkte als mode/beauty-redacteur voor vele tijdschriften, waaronder Viva.

Hans de Kort

Hans de Kort

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf voor tijdschiften en reclamebureaus op het gebied van mode, reizen en portretten.


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt