Het geweldige verhaal van Messi

Voor wie ben jij, Messi of Ronaldo?

Lees ook: Het geweldige verhaal van Ronaldo
Overzicht boeken

Michael Part

Het geweldige verhaal van Messi

Het geweldige verhaal van Messi is het boeiende relaas van voetbalidool Lionel Messi, van zijn eerste partijtjes in Rosario, Argentinië, tot aan zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona in stadion Camp Nou. Een jongen geboren om te voetballen, voorbestemd om de wereld te betoveren met zijn talent.

Lionel Messi wordt geboren in een Argentijns voetbalgezin. Leo, zoals hij door iedereen wordt genoemd, is op vierjarige leeftijd al een betere voetballer dan ‘de grote jongens’ uit zijn straat. Het is zijn oma die hem als hij vijf is onder de aandacht brengt bij een bevriende trainer, de trainer van Grandoli, ‘het slapste team van Rosario’. Die eerste wedstrijd krijgt hij al meteen de bijnaam ‘de vlo’ omdat hij klein van stuk is, wat hem nog lang zal frustreren, en iedereen steeds net te vlug af is.

Negen is hij als hij wordt gescout voor een van de beste clubs van de stad, Newell’s Old Boys, waar zijn broers ook spelen.

Wanneer hij in 2001 op dertienjarige leeftijd wordt toegelaten tot de jeugdopleiding van FC Barcelona, komt een jongensdroom uit. Op 17-jarige leeftijd scoort hij als jongste speler van de selectie zijn eerste doelpunt voor Barça.


Het geweldige verhaal van Messi

Voor voetbalfans vanaf 9 jaar.

Specificaties

 • Titel: Het geweldige verhaal van Messi
 • Auteur: Michael Part
 • Vertaling: Johan Faber
 • Formaat: 13 x 21 cm
 • Uitvoering: Hardcover
 • Omslag: Studio Jan de Boer
 • Omslagbeeld: Hollandse Hoogte
 • Omvang: 160 blz.
 • Prijs: € 12,50
 • Publicatie: 1 okt 2014
 • NUR: 280
 • ISBN: 978 94 92037 07 7

In de media

 • 'De biografieën [zijn] in eenvoudig taalgebruik opgeschreven. Dus geen zakelijke opsomming, maar spannende jongensboeken. (...) Over beide spelers zijn al tal van boeken geschreven, maar nog niet op deze manier. Tiener- jongens met voetbaldromen stappen zo in de schoenen van Messi en Ronaldo. Part heeft meeslepende jongensboeken geschreven die op waarheid berusten. En ze mogen dan wel bedoeld zijn voor jonge fans, ook voor oudere voetballiefheb- ber zijn ze zeker de moeite van het lezen waard. De schrijfstijl spreekt jong en oud aan. ' Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden

Lees hier een fragment


Wat is Spritz?

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere.

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere. Je kunt je nu focussen op één punt: de tekst wordt woord voor woord gepresenteerd, op een snelheid die je zelf kiest. Zo kun je sneller lezen en het is minder vermoeiend voor je ogen, zeggen de bedenkers van deze tool. Waarom Spritz? Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.

Waarom Spritz?

Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.


Michael Part

Michael Part

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt