50 jaar Bowie, dat gaan we vieren!

50 jaar Bowie 'Nothing Has Changed'

Feest! Maandag 17 november in Paradiso

50 jaar Bowie, dat gaan we vieren!

Dit jaar is een kroonjaar voor David Bowie: hij is vijftig jaar artiest. Op maandag 17 november staat Paradiso dan ook in het teken van de hero, popster, vernieuwer, stijlicoon en levende legende.

Vele door hem geïnspireerde Nederlandse en Belgische zangers, zangeressen, muzikanten en schrijvers treden op, waaronder Roos Rebergen (Roosbeef), Jacco Gardner, Bent Van Looy, Sofie Winterson, Anneke Van Giersbergen, Jacco de Greeuw (voormalig zanger Johan), CUT_, The Hypnotic Eye, Sky Pilots en Trio Bier en schrijvers Nico Dijkshoorn en Thomas Verbogt. 

De presentatie is in handen van Ronald Ockhuysen (Het Parool) en Cécile Koekkoek (VARA Gids). De aanleiding van deze avond is het verschijnen van het boek 'Bowie – De Biografie' van Wendy Leigh én Bowie's nieuwe compilatiealbum 'Nothing Has Changed' dat de afgelopen vijftig jaar uit zijn carrière omvat. De kaartverkoop is begonnen via Paradiso en Ticketmaster. Wees er snel bij!

50 jaar David Bowie in sneltreinvaart

In 1964 brengt de Britse zanger David Robert Jones, later beter bekend als David Bowie, zijn debuutalbum 'Liza Jane' uit. Succes blijft uit tot zijn nummer "Space Oddity" in 1969 de hitlijsten bereikt.

Na enkele jaren van experimenteren duikt Bowie in 1972 weer op en viert de hoogtijdagen van de glamrock met zijn androgyne personage Ziggy Stardust. Ook daarna zou Bowie zich vaker laten zien als kameleon op het gebied van muzikale en visuele vernieuwing.

In 1975 scoort hij namelijk met zijn switch naar soulmuziek; met de hitsingle 'Fame' van het album 'Young Americans' oogst hij ook in de Verenigde Staten enorm succes. Vervolgens verbaast Bowie vriend en vijand met het minimalistische album 'Low' (1977), waarop hij voor het eerst samenwerkt met Brian Eno. Samen met de daaropvolgende albums "Heroes" en 'Lodger' vormt 'Low' de veelgeprezen Berlijntrilogie.

Bowie slaat vervolgens het roer weer om en krijgt wereldwijd enorm commercieel succes met het album en de gelijknamige hit 'Let's Dance' (1983, in samenwerking met Nile Rodgers). In de afgelopen vijfentwintig jaar blijft Bowie experimenteren met verschillende muzikale stijlen: van blu eyed soul tot drum'n'bass en van industrial tot volwassen popmuziek. Bowie's laatste studioalbum is het vorig jaar verschenen 'The Next Day'.

Nu in de winkel: Bowie - de biografie
David Bowie is een levende legende. Niettemin slaagt hij er al vijf decennia in zijn privéleven te hullen in mystiek. In zijn nieuwe biografie van Wendy Leigh wordt de man van vlees en bloed getoond die achter zijn masker schuilgaat. Op basis van vele interviews – met onder andere vrouwelijke én mannelijke minnaars, zakelijke contacten, groupies en bandleden – wordt een nietsverhullend portret geschetst.

Compilatiealbum 'Nothing Has Changed'
Op 14 november wordt de indrukwekkende discografie van Bowie aangevuld met de compilatie 'Nothing Has Changed'. Hierop staan hits en outtakes uit zijn hele oeuvre van de afgelopen vijftig jaar, van zijn debuutalbum 'Liza Jane' uit 1964 tot en met nu met de splinternieuwe single "Sue (Or In A Season Of Crime)" die maandag 13 oktober in première is gegaan. De single is speciaal opgenomen voor het album en hiervoor heeft hij samengewerkt met producer Tony Visconti.
Naast de nieuwe single staat er ook ander nooit eerder verschenen materiaal op het album. Zo wordt het nummer "Let Me Sleep Beside You" van de Toy sessies voor het eerst uitgebracht. Ook het nummer "Your Turn To Drive" maakt zijn debuut op CD. Ook de prachtige heropname uit 2001 van het uit 1971 stammende nummer "Shadow Man" is toegevoegd aan de tracklist.

Dus: kom ook naar Paradiso op maandag 17 november!


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Saskia Hausel  - publiciteit
saskia@uitgeverijbrandt.nl

Karin Ruigrok - publiciteit
karin@uitgeverijbrandt.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Elianne Nijborg - verkoop binnendienst
elianne@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt