Bowie

Iedereen kent David Bowie, maar niemand kent hem

Op zoek naar de man achte de mythe
Overzicht boeken

Wendy Leigh

Bowie

De biografie

David Bowie – het icoon van rock, mode, kunst en design en de ultieme voorvechter van de seksuele vrijheid – is een legende. Niettemin slaagde hij er ruim vijf decennia in zich te hullen in mystiek. Wie was Bowie nu echt? Wendy Leigh, biograaf met een rijke staat van dienst, laat de man van vlees en bloed zien die achter zijn masker schuilgaat. Door middel van tientallen unieke interviews met Bowie’s minnaars (mannen en vrouwen), zakelijke connecties, groupies en bandleden schreef Leigh een nietsverhullende biografie.

Centraal staan zijn zware route naar de top van de roem, zijn bizarre creativiteit, zijn altijd gedurfde artistieke keuzes en zijn meedogenloze ambitie. Daarnaast wordt Bowie’s hechte vriendschap met John Lennon belicht, zijn haat-liefdeverhouding met Mick Jagger, zijn mannelijke sekspartners, zijn vrouwen – sterk uiteenlopende types als Elizabeth Taylor, Susan Sarandon, Tina Turner en Nina Simone – en natuurlijk zijn huwelijk met Iman, dat nu al een kwart eeuw standhoudt.

Deze biografie, die zestien pagina’s bevat met nooit eerder gepubliceerde foto’s, biedt een unieke kijk in het leven van een iconische superster.

Beleef de veelbesproken tentoonstelling David Bowie is in het Groninger Museum, samengesteld door het Victoria and Albert Museum in Londen.


Bowie

Nietsverhullend!

Specificaties

 • Titel: Bowie
 • Auteur: Wendy Leigh
 • Vertaling: Robert Neugarten
 • Formaat: 13,5 x 21,5 cm
 • Uitvoering: paperback
 • Omslag: Debby Gerritsen
 • Omslagbeeld: Carolyn Djanogly / HH
 • Omvang: 384 blz.
 • Prijs: € 15,-
 • Publicatie: september 2015
 • NUR: 661
 • ISBN: 978 94 92037 31 2

In de media

Lees hier een fragment


Wat is Spritz?

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere.

Spritz is een tool voor een nieuwe leeservaring. Niet langer hoef je je ogen te bewegen van links naar rechts en van de ene regel naar de andere. Je kunt je nu focussen op één punt: de tekst wordt woord voor woord gepresenteerd, op een snelheid die je zelf kiest. Zo kun je sneller lezen en het is minder vermoeiend voor je ogen, zeggen de bedenkers van deze tool. Waarom Spritz? Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.

Waarom Spritz?

Na het papieren boek kwam het e-book, een vernieuwing die de leeservaring veranderde. Spritz is in onze ogen de volgende ontwikkeling die bijdraagt aan leesgemak.


Wendy Leigh

Wendy Leigh

Wendy Leigh is journalist en sterrenbiograaf. Van haar hand verschenen eerder onder meer Prince Charming: The John F. Kennedy Jr. Story en The Secret Letters of Marilyn Monroe and Jacqueline Kennedy.


Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt