Boeken

Boeken

101 dingen die je moet weten over Ajax

101 dingen die je moet weten over Ajax

Een boek dat gloeit van liefde voor de club.

Aankutten

Aankutten

De 31-jarige Alex Kroon gaat even niet zo lekker. Haar vriend blijft maar doorzeuren over wijn (en kinderen), haar baan bij een ‘creative agency’ bevindt zich in de diepste laag van de hel, en dan verbreekt beste vriend Paul ook nog eens hun stille afspraak door ineens wél zijn ambities te verwezenlijken.

Ajax Jaarboek 2020/2021

Ajax Jaarboek 2020/2021

Ieder seizoen van een grote voetbalclub heeft per definitie historische waarde en jaarboeken zijn dus een mooie en noodzakelijke traditie.

Alles onder controle

Alles onder controle

Zelfhypnose, visualisatie, angst-analyse: de geïnterviewden beproefden de meest effectieve strategieën om angst te overwinnen.

Before They Pass Away, de verhalen achter de foto's

Before They Pass Away, de verhalen achter de foto's

Het is een van de meest tot de verbeelding sprekende boeken van het afgelopen decennium en een wereldwijde bestseller: Jimmy Nelsons fotoproject Before They Pass Away. Fotograaf Hannelore VandenBussche vergezelde Nelson drie jaar lang als zijn assistent naar alle uithoeken van de wereld.

Bijna Menselijk

Bijna Menselijk

Julius (1979) kende een roerig leven met geweld en eenzaamheid, maar nu is de rust teruggekeerd en leeft hij als alfamannetje en trotse vader in een gemeenschap met negen chimpansees. De Noorse schrijver Alfred Fidjestøl schreef vol enthousiasme een boek over het leven van Julius. 

Bowie

Bowie

Iedereen kent David Bowie, maar niemand kent hem. Wie is Bowie - het icoon van rock, mode, kunst en design en de ultieme voorvechter van de seksuele vrijheid - nu echt?

Bruce en ik - 29 odes aan Springsteen

Bruce en ik - 29 odes aan Springsteen

De 29 auteurs van dit boek hebben vrijwel allemaal één ding met elkaar gemeen: ze hebben een verhaal geschreven over hun persoonlijke band met een man die ze nooit hebben gesproken.

Dag lief fijn eiland, 23 schrijvers over Texel

Dag lief fijn eiland, 23 schrijvers over Texel

‘Texel was niet het eiland, de rest van de wereld was het eiland.’ – Koos Terpstra

Dagboek van een gelukstoerist

Dagboek van een gelukstoerist

Met veel humor en zonder remmingen geeft Jonathan Lehmann ons inzicht in de rijkdom van wat hij heeft geleerd en wat hem dagelijks inspireert naar zijn gevoel van geluk.

Dat is dan jouw probleem

Dat is dan jouw probleem

Altijd al willen weten hoe het leven van eerstejaarsstudenten er nu echt uitziet? Stap dan in de wereld die Micky Dirkzwager hier voor je neus legt.

Dat wordt nooit wat

Dat wordt nooit wat

Als puber al speelde hij het vuur uit z’n sloffen tijdens cabaretavonden op school. Totale gekte zonder enige structuur in een moordend tempo: zo kennen we cabaretier Bert Visscher. En vanaf het begin liepen de zalen zeker vanzelf lekker vol? Welnee, zeg. Vallen en opstaan.

De Ark

De Ark

Klimaatverandering, overbevolking, pandemieën... de mensheid lijkt een donker tijdperk te betreden, of misschien zelfs te balanceren op de rand van de afgrond. Het inspireert bestsellerauteur Leonoor Levie om de Ark van Noach als basis voor haar nieuwe roman te gebruiken. 

De affichekoning

De affichekoning

De affichekoning is een journalistieke roman, waarin historische feiten worden gecombineerd met een gefictionaliseerde maar waargebeurde familiegeschiedenis.

De beste plek ter wereld

De beste plek ter wereld

‘Ga je mee?’ roept de jongen boven het lawaai van de busmotor uit. ‘Naar de beste plek van Indonesië. Nee, ter wereld! Alles wat je maar wilt, is daar te doen. En alles wat je wilt hebben, is daar te krijgen.’

De boevenwagen

De boevenwagen

Wie in hechtenis is genomen, verdwijnt achter slot en grendel, buiten het zicht van nieuwsgierig publiek. Alleen degenen die er 'zitten' of werken, weten precies hoe het eraan toegaat.

De coureur

De coureur

Samen met zijn nieuwe liefde onderneemt Vik een zoektocht voor zijn vader, die hen onder meer naar Limburg, Friesland en Argentinië brengt. Lukt het hem om de Black Shadow te bemachtigen voordat zijn vader overlijdt?

De dankbare keuken

De dankbare keuken

De dankbare keuken is het resultaat van een gedeelde passie, een ode aan het koken met verse, natuurlijke ingrediënten. 

De jongen die te veel voelde

De jongen die te veel voelde

Henry Markram is een van de bekendste hersenonderzoekers ter wereld, en wordt wel ‘de Elon Musk van de neurowetenschap’ genoemd. Als hij vader wordt van zijn zoon Kai, blijkt al snel dat de jongen anders is: hij is autistisch.

De logica van geluk

De logica van geluk

Dat gezondheid, rijkdom en succes vanzelfsprekend leiden tot geluk, bleek voor Mo Gawdat een fabel. Terwijl hij alles had, voelde hij zich diep ongelukkig. Meer informatie over de optredens van Mo Gawdat vind je hier.

De sprong op Normandië

De sprong op Normandië

Niet eerder is er een roman voor tieners geschreven over D-Day. Gebaseerd op waargebeurde verhalen van Amerikaanse parachutisten in de Tweede Wereldoorlog. Geschreven in de traditie van Thea Beckman, Jan Terlouw en Evert Hartman. 

 

De varende chef

De varende chef

Vijfentwintig jaar geleden opende chef Martin met zijn vrouw Marjan een restaurant in een kleine boerderij in Giethoorn. Inmiddels heeft De Lindenhof twee Michelinsterren en is een dorp op zichzelf geworden. Met een Nationaal Park als achtertuin, aangelegen hotel, lodge, moestuin en een lemsteraak, ‘De Jonge Linde’ genaamd, is een bezoek aan De Lindenhof een totaalbeleving en vakantie ineen.

De veerkracht van Nokia

De veerkracht van Nokia

In 'De veerkracht van Nokia' onthult Risto Siilasmaa, de man die de comeback van Nokia aanvoerde, het verhaal van Nokia's ondergang en wederopstanding. Hij vertelt over de instorting zoals die zich achter de schermen voltrok, en komt met overlevingsstrategieën en methoden van managementverandering waar iedere leider in het bedrijfsleven de vruchten van kan plukken.

De walvishoeder

De walvishoeder

Een storm teistert Nederland. Journaliste Mayke Blom ontdekt een school gestrande walvissen. In de nachtelijke zandstorm ziet ze een figuur die met een schep en emmer de dieren nathoudt.

Desalnietbemind

Desalnietbemind

De debuut roman van Annabel Jonk, Desalnietbemind, is een roman over liefde, schaamte, vriendschap, wraak, compassie en geheimen die perfect verborgen hadden moeten worden. 

Dochters van Mulan

Dochters van Mulan

Pratend over liefde en seks licht Vriesekoop de sluiers op van eeuwenoude familietradities; haar gesprekspartners bekritiseren de verstokte rolpatronen in gezin en samenleving, het ongebreidelde consumentisme en de leugens van markt en staat in het moderne China.

Een boek over brood

Een boek over brood

Brood is dagelijks en vertrouwd, maar Een boek over brood is uitzonderlijk en verrassend. Terwijl het je leert hoe je de perfecte baguette kunt maken, brengt het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie. Toegankelijk en zonder pretentie.

Een hapklare historie van Frankrijk

Een hapklare historie van Frankrijk

Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is.

Een vrouw van staal

Een vrouw van staal

Honderdjarig schip toont een eeuw Nederlandse geschiedenis vanaf het water.

Elvis en ik Odes aan Presley 

Elvis en ik Odes aan Presley 

Met tekstbijdragen, gedichten en liedjes van: Cécile Koekkoek, Lammert de Bruin, Gerard Ekdom, Mart Smeets, Eric Corton, Alex Boogers, Peter Buwalda, Jeroen Kijk in de Vegte, Guus Meeuwis, Pieter van der Wielen, Jan Rot, John Schoorl, Matthijs Kleyn, Ingmar Heytze, Dennis van Tiel en René Shuman en Art Rooijakkers. 

En ze deed het

En ze deed het

In En ze deed het daalt Edwin Winkels af in de diepe, donkere kloof waar intense liefde geleidelijk plaatsmaakt voor onbegrip, wantrouwen en bedrog. De gevolgen zijn even onvoorspelbaar als onvermijdelijk.

Engelen van Maastricht

Engelen van Maastricht

Wat is het toch dat zoveel mensen naar Maastricht trekt? De pleinen en winkels, de kerken en kroegen? Ongetwijfeld. Maar de ziel van een stad leeft niet alleen in straten en stenen. Je vindt haar in de mensen die er wonen en werken, leven en liefhebben. 

Frida Kahlo

Frida Kahlo

Een liefdes verklaring aan de kunst, aan vrouwelijkheid, aan de vrijheid en de moed die elke dag opnieuw te bevechten - een zowel teder en liefdevol als krachtig verhaal. 

Fuck die rimpels!

Fuck die rimpels!

In werkelijkheid is ouder worden vreselijk en heerlijk tegelijk. Het is maar hoe je het bekijkt. 

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Gewoon wat een studentje 's avonds eet

Wat eet je vanavond? Laat je inspireren door de pretentieloze, heerlijke maaltijden van Leonie.

Gewoon wat en studentje nog meer eet

Gewoon wat en studentje nog meer eet

Leonie ter Veld heeft de smaak te pakken… … van haar eerste studentenkookboek
werden 10.000 exemplaren verkocht; nu verschijnt het vervolg op dat
megasucces!

Giro d'Italia

Giro d'Italia

Tom Dumoulin kan het bevestigen: het is een koers vol grilligheid en passie, net als Italië zelf. Daarom is de Giro d'Italia meer dan een wielerwedstrijd, het vertelt een verhaal.

Griezelig slim

Griezelig slim

Kunstmatige intelligentie kan met de snelheid van het licht informatie verwerken zonder afgeleid te raken. Ze kan in de toekomst kijken, resultaten voorspellen - maar waarom is die vooruitgang toch ook griezelig?

Haar laatste vlucht

Haar laatste vlucht

Het is 4 december 1958. Boven de bergketen met de bijnaam De Dode Vrouw bij Madrid verdwijnt een vliegtuig. Familieleden van de vijf bemanningsleden en zestien passagiers wachten dagenlang op nieuws. Hun leven zal voorgoed veranderen.

Het blauwe wonder

Het blauwe wonder

Na een burnout gaat geschiedenisdocent Johan als veerman aan de slag. Maar ook op de veerpont wordt hij belaagd door onbestemde angsten die alles te maken hebben met Duitsland, het land van Rilke en de Endlösung.

Het geweldige verhaal van Messi

Het geweldige verhaal van Messi

Het geweldige verhaal van Messi is het boeiende relaas van voetbalidool Lionel Messi, van zijn eerste partijtjes in Rosario, Argentinië, tot aan zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona in stadion Camp Nou.

Het geweldige verhaal van Neymar

Het geweldige verhaal van Neymar

Het geweldige verhaal van Neymar neemt je mee naar de jeugdjaren van een arme, Braziliaanse jongen die zou uitgroeien tot de beste en duurste voetballer ter wereld.

Het is maar een scheiding

Het is maar een scheiding

Het is een stralend mooie dag hier in Frankrijk en toch zit ik binnen in de slaapkamer opgesloten. Verdoofd en lamgeslagen door alles, in de wetenschap dat man na deze vakantie uit huis wil gaan. Een time-out. Maar het komt goed, hou ik mezelf voor. Het moet goedkomen. Want hij en ik - samen zijn we zoveel meer dan twee. Samen zijn we vijf. En dat gooien we echt niet zomaar weg. 

Het oog van de orkaan

Het oog van de orkaan

Het oog van de orkaan is een betoverende familiesage in het diepe zuiden, aan de rand van de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Het werkt!

Het werkt!

Philadelphia, met 8.000 cliënten een van de grootste zorginstellingen voor verstandelijk gehandicapten van Nederland, gooide het roer een paar jaar geleden radicaal om. Minder systeem, minder regels, de wensen van de cliënt als uitgangspunt. Niet alleen mooie woorden, maar inmiddels ook de dagelijkse praktijk.

 

Hoor je me

Hoor je me

 

Hoor je me is een psychologische roman, geschreven met een vaart en spanning die de lezer tot de laatste bladzijde niet meer loslaat.

Ik kan er een boek over schrijven

Ik kan er een boek over schrijven

Iedereen doet zich online anders voor, ook de nuchtere Hesron. Maar in dit boek stelt hij zich eerlijk en kwetsbaar op, met een flinke dosis humor. Als lezer hoop je dat hij zijn droomvrouw zal vinden, maar lukt hem dat ook?

Johan Cruijff in Barcelona midprice

Johan Cruijff in Barcelona midprice

De mythe van de verlosser is Winkels’ persoonlijke relaas over die 28 jaar met Johan Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere herinneringen, anecdotes en ontboezemingen.

La Vuelta

La Vuelta

De Vuelta a España, het traditioneel ‘kleine zusje’ van de Tour en de Giro, is de laatste jaren uitgegroeid tot een immens populaire koers, zowel bij de renners als bij het publiek.

Lefgozer

Lefgozer

Johan Cruijff was een groot fan, anderen vonden hem juist een flierefluiter op voetbalschoenen. Buiten kijf staat dat Richard Witschge een begenadigd linkerbeen had. Het Amsterdamse jochie dat op zijn zesde al tegen zijn ouders zei dat hij profvoetballer zou worden, groeide uit tot een speler voor wie je naar het stadion kwam. Hij onderstreepte dat in 1998 door tegen aartsrivaal Feyenoord de bal negen keer hoog te houden.

Lief van je

Lief van je

Lief van je is een ontluisterende roman, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen, over liefde en kameraadschap, en over eenzaamheid en geheimen. 

Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde

Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde

 Parijs 1919: het is Coco Chanel gelukt een succesvol mode-imperium op te bouwen. Haar mode is revolutionair, bevrijdend en het toppunt van elegantie. Maar als haar minnaar Boy Chapel omkomt bij een ongeluk, is ze verlamd van verdriet.

Man in het zadel

Man in het zadel

Paul van Hooff toerde met zijn Moto Guzzi V7 uit 1975 van de noordelijkste plaats van Alaska naar het zuidelijkste punt van Argentinië. 

Montessori voor thuis

Montessori voor thuis

Zo maak je van de terrible two's een harmonieuze en leerzame tijd voor ouder en kind.

Nederland Kookboek

Nederland Kookboek

Van Brabants worstenbrood tot Zeeuwse bolus en van Waddengarnaalkroket tot Bossche bol...

Psychologisch handboek voor de niet zo perfecte vrouw

Psychologisch handboek voor de niet zo perfecte vrouw

Dit handboek is realistisch en geeft inzicht, richting en houvast.

Ristorante Da Gigino

Ristorante Da Gigino

'Kent u een adresje waar je goed kunt eten?' Als je die vraag stelt in Sorrento, vlak onder Napels, beland je vroeg of laat in de Via degli Archi, bij Ristorante Da Gigino. 

 

Tril

Tril

Voor Mike Boddé is geluid de essentie van zijn bestaan. Geen dag gaat voorbij zonder dat hij aandacht besteed aan muziek, lawaai of stilte. Al vanaf jonge leeftijd moet hij er niettemin mee leven dat zijn gehoor geleidelijk aan achteruitgaat, en hij langzamerhand slechthorend wordt.

Tropenvader

Tropenvader

Als zijn ouders in 1975 uit elkaar gaan, is Erik dertien. Met zijn twee jongere broers blijft hij bij zijn vader Fred, een hardwerkende advocaat die nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Kort na de scheiding trekt Dominique bij hen in. Dat is even wennen, want Dominique is een man.

Tuurlijk schatje

Tuurlijk schatje

Je kind is deze week zo lang als een flesje bier, zo’n 28 cm. Mooi beeld. En het weegt zoveel als een groot pak koffie, namelijk 500 gram. Dat is net zoveel als de meeste zakken gedroogde pasta’s in de supermarkt. Voel maar eens, als je straks boodschappen doet.  

Twaalf jaar onschuldig in de cel

Twaalf jaar onschuldig in de cel

‘Nooit had ik verwacht dat ik veroordeeld zou kunnen worden. Ze boden me zeven jaar cel aan als ik zou bekennen, maar dat weigerde ik, want ik ben geen verkrachter. Toen ik de veroordeling van meer dan vijftien jaar hoorde, zakte de vloer onder mijn voeten weg. Ik heb gehuild...’

U2 onder een bloedrode hemel

U2 onder een bloedrode hemel

Met bijdragen van o.a. Hans Anker, Matthijs van den Beukel, Jan Andries de Boer, Désanne van Brederode, Erik van Bruggen, Tsead Bruinja, Bart Chabot, Ellen Deckwitz, Paul Depla, Eddy Determeyer, Wierd Duk, Tom Engelshoven, Marcel Harteveld, Thomas Heerma van Voss en Ingmar Heytze.

Van Johan tot Frenkie

Van Johan tot Frenkie

Zeven jaar was Frenkie de Jong toen hij, op vakantie in Spanje, naar een zomerse oefenwedstrijd van FC Barcelona aan de Costa Brava ging kijken. In de tweede helft viel een onbekende jeugdspeler in. Leo Messi heette hij. Zestien jaar later zijn Frenkie en Messi ploeggenoten.

Van hier tot Tokio

Van hier tot Tokio

Op de benzinetank van zijn Moto Guzzi V7 zet Graziano Rossi, de vader van de legendarische GP-coureur Valentino Rossi, drie handtekeningen. Journalist Paul van Hooff weet dan nog niet hoe hard hij deze zegen van de Godfather van de motorsport later nog nodig zal hebben. De reis is op voorhand krankzinnig lang, de hindernissen onvoorspelbaar groot, en dan vertrekt hij ook nog eens in de winter, op zijn trouwe ‘Guus’ uit 1975.

Vintage + interieur

Vintage + interieur

De markt voor vintage blijft maar groeien, ook onder millennials. Meubels uit de periode van de jaren '50 tot '80 van de vorige eeuw zijn namelijk niet alleen duurzaam en dus helemaal van deze tijd, maar ook ideaal om een eigenzinnig nest mee te creëren.

Voetbalshirts

Voetbalshirts

De collectie wedstrijd-gedragen voetbalshirts van David Endt omvat niet alleen een halve eeuw rijke voetbalhistorie, maar is ook van een verrassende diversiteit, nationaal en internationaal.

Waddenwolf

Waddenwolf

Een verhaal over grootste, mislukte Nederlandse waterbouwkundige project in de 19de eeuw.

Your Life, Your Rules

Your Life, Your Rules

In "Your Life, Your Rules" Koopmans shares his experiences as a free man, as well as the many valuable lessons he learned along the way. He presents a model containing a series of key questions that everyone can use. A true and honest account of one man's journey through life.

Zeik niet zo

Zeik niet zo

Op komische en schaamteloze wijze beschrijven Anouk, Suzette en Lianne hoe zij het doodnormale leven ervaren. Een leven vol prangende vragen als 'zien mensen mijn zweetsnor?' en 'waarom wordt deze man niet hard?' Doorwrochte schets van een generatie? Neu, gewoon een geinig boekie.

Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan

Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan

Na Pil, Mike Boddé's boek over zijn depressie, wilde hij een boek schrijven om zichzelf aan het lachen te maken. Dat werd deze bundel onwaarschijnlijke verhalen.

Nederland

Paul Brandt - uitgever/publisher
paul@uitgeverijbrandt.nl

Michiel Boek - manager verkoop
michiel@bureauboek.nl

Annemieke Heinen - bureauredactie 
annemiek@uitgeverijbrandt.nl

Erica van 't Leven  - publiciteit
erica@lopendezaken.nl

Sylvie Steffers  - publiciteit
sylvie@lopendezaken.nl

 

België

Elkedag Boeken
Jodenstraat 16
2000 Antwerpen
+32(0) 3 345 60 40
info@elkedagboeken.be

Marcia van der Zwan – pers en publiciteit
marcia@elkedagboeken.be

Pieter Boschmans - verkoop buitendienst
pieter@elkedagboeken.be

Suzy Mertens - verkoop buitendienst 
suzy@elkedagboeken.be

Sophie Verbist - Pers en promotie 
sophie@elkedagboeken.be

Contact

Uitgeverij Brandt
Postbus 14858
1001 LJ Amsterdam
Uitgeverij-Brandt
Uitgeverijbrandt
UitgeverBrandt